Hatha-jooga algajate kursus

Üle mitme aasta viin Joogatoas taas läbi algajate hatha-jooga kursuse. Kaheksast moodulist koosnev kursus on mõeldud neile, kes alles soovivad algust teha joogaga ja tahaksid omandada baasteadmisi. Aga ka neile, kes juba tundides käinud, ent on soov jooga põhitõdesid ja -tehnikaid kinnistada ning teooria osas end täiendada. Ikka ja jälle saan tagasisidet, kui suureks abiks ja inspiratsiooniks teoreetilised taustaselgitused on. Joogakursus on üles ehitatud terviklikkuse ja tasakaalu kontseptsioonist lähtuvalt. On ju tasakaal meie kiire elutempo juures pidevalt löögi all ning siinkohal on tehnikad, mida jooga pakub, suureks abiks. Nagu ütles üks õpetaja: „Ju need joogid, kes aastatuhandeid tagasi iidseid joogatarkusi jagasid, teadsid väga hästi, et kunagi tulevikus tuleb aeg, kui inimesed seda kõike väga-väga vajavad.“

KUS: Ha Tha Joogatuba (Loode 14. Tallinn)

MILLAL: Kursus toimub teisipäeva õhtuti kell 17.30-19.15 ajavahemikus 5.märts-23.aprill 2019 (kokku 8 joogatundi). Ühe mooduli (1 h 45) ajaline jaotus ligikaudselt: 80 min praktika, 20 min loeng ning 5 min küsimuste-vastuste ring. Igast tunnist kaasa õppematerjalid.

KURSUSETASU: 96 EUR (vabade kohtade olemasolu korral ühes tunnis osalemine 16 eur)

JUHENDAJA: Inga Põldma

LISAINFO ja registreerimine: tel. 56994102, e-mail: inga@ingajooga.com

Osalejaid kokku maksimaalselt 12.

MIDA KAASA: Kohapeal on joogamatid ja pleedid olemas. Mugav riietus! Soovi korral märkmik ja kirjutusvahend.

PROOVITUND: Kes ei ole varem minu tundides osalenud ja soovib enne kursust proovitundi, võib tulla eelnevalt teisipäevasesse algajate joogasse 17.30-19.00.


KURSUSE TEEMAD:

5.03 – Joogast üldiselt ja erinevatest viisidest joogat praktiseerida. Tunniks häälestumine ja harjutamise põhimõtted. Prakika kaudu uurime, mida see siis tähendab, olla joogaasendis ühelt poolt kindel ja stabiilne, teisalt lõdvestunud ja vaba. Mida tähendab, mitte liiga pingul ja mitte liiga lõtv?

12.03 – Inimene kui tervik ning tema viis keha (joogafilosoofiast tuntud kui panchamaya kosha). Lülisammas kui füüsilise keha ja tervise kese. Harjutuste kaudu uurime lülisamba erinevaid liikumisvõimalusi, et tasakaalu tuua niivõrd tähtsasse osasse endas.

19.03 – Hingamise tähtsus elus ja joogapraktikates. Mis on prana ehk eluvägi või -hingus ja kuidas hingamine seda mõjutab? Praktiseerime lihtsamaid jooga hingamisharjutusi (pranayama) ning hingamise ja liikumise ühendamist.

26.03 – Tasakaalus meel. Kuidas joogafilosoofia selgitab meele tasakaalu ning ka seisundeid, kui meel on kõrvale kaldunud, kas siis sattunud stressi, depressiooni või ärevusseisundisse. Praktikatunni põhifookuses on maandada ühelt poolt liigne toimekus meeles ja teisalt tuua meid välja osavõtmatust ja tahtetust olekust, teisisõnu süvendada harmooniat ja rahu (sattva).

02.04 – Lõdvestumise kunst. Regulaarne lõdvestumine parandab tervist ja üldist heaolu. Mis on teadlik lõdvestus ning kuidas meie aju toimib, kui lõdvestuse ajal säilitame teadvelolu? Praktiseerime restroratiivset joogat ning tunni lõpetab juhendatud sügav lõdevstus (jooga-nidra).

09.04 – Jooga puhastuspraktikad. Vaatame, missugused puhastuspraktikad hatha-joogas liikvel on ja toimub ka ninapuhastuse (jala-neti) demonstratsioon. Praktikatunnis teeme joogaasendeid seedeelundkonna töö tõhustamiseks. Saab kaasa nippe igapäevaellu.

16.04 – Meditatsioon. Milleks mediteerida? Ülevaade peamistest tehnikatest, mitmeid harjutusi praktikatunnis. See on lihtne!

23.04 – Mis on joogateraapia? Kuidas märgata tasakaalutusi endas ning kujundada isiklikku praktikat. Jooga igapäevaelus. 

Leave a Reply